topprvi
  • boca_toplogoKa.jpg
  • boca_toplogozzz.jpg
separatorplavi

BICIKLIRAJTE

Bocafotoclanak1Želite li za svoje tijelo i zdravlje napraviti nešto pozitivno, dovesti se u fit formu i postići top kondiciju – sjednite na bicikl i biciklirajte.
Bicikliranje je jedan od najučinkovitijih rekreativnih aktivnosti jer su aktivirane sve mišićne skupine, a uz redovitu vožnju, vaše tijelo vrlo brzo će se oblikovati i postati fit.
Nakon dva do tri tjedna redovitog bicikliranja bit ćete ponosni na savršen oblik svojih nogu jer pedaliranje zahtjeva rad svih mišića nogu. Također su aktivni i mišići donjeg dijela leđa i trbušni mišići koji zadržavaju pravilan položaj tijela na biciklu.
Želite li izgubiti višak kilograma koje ste nakupili za vrijeme zime, ugodno ćete se iznenaditi pozitivnim rezultatima nakon redovitog bicikliranja. Prosječna osoba s oko 60 kilograma u sat vremena vožnje može potrošiti i do 500 kalorija, a ona od 80 kg oko 640 kalorija. Želite li otopiti više kalorija, pojačajte intenzitet vožnje.
Osim mršavljenja i jačanja mišića, vožnja bicikla idealna je za prevenciju od srčanih oboljenja. Samo 30 minuta bicikliranja dnevno može značajno smanjiti rizik od obolijevanja kardiovaskularnog sustava. Pritom nisu potrebni veliki napori već je dovoljno da rekreativno i lagano biciklirate bez većih naprezanja.
Uz redovito bicikliranje vratit ćete energiju jer je dokazano da vožnja biciklom povećava razinu energije u tijelu za 20 posto. Razlog je poticanje mozga na izlučivanje dopamina, hormona koji je zaslužan za dobro raspoloženje.
Kod nas izaberite bicikle za sve uzraste, rekreativce i profesionalce.